Na SP v španielskom Seu rekordný počet krajín

4. KOLO SVETOVÉHO POHÁRA * LA SEU D’URGELL (ŠPANIELSKO) * 7. – 9. AUGUSTA 2015

logo Seu

Seriál Svetového pohára ICF 2015 pokračuje opäť po mesačnej prestávke. Od piatku do nedele budú slovenskí reprezentanti v kanoistike na divokej vode štvrtý raz v sezóne bojovať o body do rebríčka Medzinárodnej kanoistickej federácie (ICF). Po pražskej Troji, poľskom Krakove a domácom Liptovskom Mikuláši sa vodnoslalomárska elita presunie do španielskeho La Seu d’Urgell.

Pre slovenských reprezentantov budú mať preteky v Seu špecifickú príchuť, keďže sa na nich začnú boje o účasť na olympijských hrách v Rio de Janeiro 2016. Kým miestenky pre krajinu sa budú vyjazdievať až na septembrových majstrovstvách sveta v britskom Londýne, prvé nominačné body v rámci internej kvalifikácie o možnosť reprezentovať Slovensko v Riu si budú môcť naši pretekári vypádlovať už na záverečných dvoch kolách seriálu Svetového pohára ICF 2015 – predĺžený víkend 7. – 9. augusta v španielskom Seu d’Urgell a týždeň nato 14. – 16. augusta vo francúzskom Pau.

Lode budú získavať body na základe konečného umiestnenia v jednotlivých kategóriách. Do výsledného hodnotenia sa počítajú tri najlepšie výsledky zo štyroch nominačných pretekov (okrem spomínaných dvoch kôl Svetového pohára aj MS v Londýne a budúcoročné ME v Liptovskom Mikuláši).

Slovenskí vodní slalomári sa v Španielsku predstavia v konkurencii 317 pretekárov zo 49 krajín sveta. „Ide o rekord v počte zúčastnených krajín. Môžeme očakávať, že predolympijský rok a z toho vyplývajúce jednotlivé národné kvalifikácie dodajú jednotlivým súťažiam emócie a napätie,“ zhodli sa členovia organizačného výboru na tlačovej konferencii.

Ako sa na nominačné boje pripravovali Slováci sa dozviete TU.

PROGRAM 4. SP LA SEU D‘URGELL
PIATOK 7. AUGUSTA: dvojkolová kvalifikácia C1M, C1Ž, K1M (9.00), dvojkolová kvalifikácia K1Ž a C2M (16.20)
SOBOTA 8. AUGUSTA: semifinále C1M, C1Ž a K1M (9.00), finále C1M, C1Ž, K1M (12.30)
NEDEĽA 9. AUGUSTA: semifinále K1Ž, C2M (9.30), finále K1Ž, C2M (12.00)

SLOVENSKÁ 4. SP LA SEU D‘URGELL
C1M: Michal Martikán, Alexander Slafkovský, Matej Beňuš
K1Ž: Jana Dukátová, Elena Kaliská, Kristína Nevařilová
C2: Pavol a Peter Hochschornerovci, Ladislav a Peter Škantárovci, Tomáš Kučera – Ján Bátik
K1M: Martin Halčin, Andrej Málek, Jakub Grigar

WEB PODUJATIA

LIVE výsledky

LIVE výsledky pre smarfóny a tablety

SERIÁL SVETOVÉHO POHÁRA ICF 2015

zdroj: Lucia Antolová, SZKDV

6 Aug 2015Správy