Predstavujeme náš tím pre majstrovstvá Európy – C1 ženy

C1 ženy je kategória, ktorá má v slovenskom reprezentačnom tíme najnižší vekový priemer. Iba 19 rokov. Napriek tomu už tieto dievčatá majú za sebou dva roky skúseností zo štartov na seniorských podujatiach. Aj vzhľadom na nízky vek našich dievčat je C1 ženy kategória, v ktorej za svetom trochu zaostávame. Avšak naše ambície sú vysoké a želáme si, aby aspoň jedna z našich lodí štartovala vo finále. Veľké šance majú naše dievčatá v tímových pretekoch. Ich podobná výkonnosť je veľkou devízou pre súťaž tímov.
Naše singlkanoistky majú kvalifikáciu v piatok doobeda. Semifinále a finále je na programe v sobotu. V kvalifikácii postupuje do semifinále z prvej jazdy 15 lodí. Z druhej opravnej jazdy ďalších 5 lodí. Do finále následne bude postupovať prvých 10 lodí.

Simona Maceková je juniorská majsterka Európy. Jej najlepšie umiestnenie v seniorských pretekoch bolo 12. miesto na ME 2016. Pochádza zo Žiliny a momentálne je členkou KTK Dukla L. Mikuláš. Na kánoe pádluje na obe strany.

Soňa Stanovská je juniorská vicemajsterka sveta. Je našou najmladšou členkou tímu, ešte stále v juniorskom veku. Jazdí na kajaku aj kánoe. Do reprezentácie sa dostala v kánoe. Jej najlepší výsledok medzi seniormi bolo 11. miesto na ME 2016.

Monika Škáchová je víťazka domácej nominácie a v súčastnosti najlepšia kanoistka v tíme. Pri pádlovaní nezaberá na obe strany, ale ako jediná (a jedna z mála aj v celom štartovom poli) pádluje iba na jednej strane – na pravej. Na ME 2017 skončila na 17. mieste a rok predtým na ME 2016 obsadila na 13. miesto.

Website pre ďalšie informácie:
http://www.slalomtroja.cz/cz/

(oro)

 

26 May 2018Správy