Nominácia na Youth Olympic Games 2018 sa začína v Barcelone

Výprava slovenských kanoistov odletí 7. apríla do Barcelony, kde sa budú vyjazďovať miestenky pre krajinu na tohtoročné YOG (Youth Olympic Games). Tie sa budú konať v októbri v Buenos Aires v Argentíne www.buenosaires2018.com. Z európskych pretekárov postupuje v každej kategórii najlepších šesť lodí. Za slalomárov odcestujú do Barcelony:

ILJA BURAN – K1M

KRISTÍNA ĎURECOVÁ – K1ž

JÁN ŠVASTA – C1M

EMANUELA LUKNÁROVÁ – C1ž

MAHULIENA ĎURECOVÁ – C1ž

Výsledky pretekov budú pozostávať zo súčtu umiestnení v slalome a šprinte. Ten istý pretekár musí absolvovať obe disciplíny. A to je pre našich pretekárov najväčší “challenge”. Jazda na rýchlostnom kajaku resp. kánoe bude pre výsledky našich pretekárov kľúčová. Obzvlášť jazda na rýchlostnom kánoe je náročná. Naše dievčatá však počas zimy zamakali a sú schopné túto vratkú loď ujazdiť.

Každá disciplína má svoju vlastnú trať. Slalomová trať začína skokom z 2m rampy. Následuje slalom okolo 8 bójok z ktorých dve sa idú ako protivodné bránky a medzi bójkami 4 – 5 musia pretekári urobiť eskimáka. Trať šprintu je dlhá cca 400m. V pôdoryse je bójkami vytýčená veľká “8”, čiže pre všetkých jedna veľká ľavotočivá zákruta a jedna pravotočivá. Detailné pravidlá nájdete na https://www.canoeicf.com/sites/default/files/2018yog_format_technical_handbook.pdf.

My budeme našu výpravu sledovať aj prostredníctvom novo spusteného Instagramu SLOVENSKA.KANOISTIKA. Fotografie, postrehy a Instastorky. Checkujte už od 7.aprila. Samotné preteky sú 12.-15.apríla. Kto vyjazdí miestenku pre Slovensko si automaticky vyjazdí aj účasť na YOG v Buenos Aires.

(oro)

5 Apr 2018Správy