Vodní slalomári roztancovali Euroveu

MAJSTROVSTVÁ SVETA JUNIOROV A PRETEKÁROV DO 23 ROKOV * 17. – 23. 7. 2017 * BRATISLAVA – ČUNOVO

“Zišlo sa Vás tu takmer 500 mladých športovcov zo 48 krajín sveta. Všetci máte svoje ambície, sny a športové túžby. Máte sa sebou náročné obdobie tvrdej prípravy a tréningovej driny. Nastal čas zúročiť to a ukázať, čo vo vás je,” privítal účastníkov majstrovstiev sveta juniorov a pretekárov do 23 rokov prezident Slovenskej kanoistiky Ivan Cibák. Na Námestí Milana Rastislava Štefánika v bratislavskej Eurovei spolu so šéfom slalomovej komisie Medzinárodnej kanoistickej federácie (ICF) Jeanom-Michelom Pronom uviedol mladých športovcov, ktorí budú od utorka do nedele bojovať o cenné kovy v čunovskom Areáli vodných športov Divoká voda.

A že to bol ceremoniál, ako sa patrí, môžu potvrdiť všetci prítomní. Bubeníci z Campana Batucada roztancovali nielen športovcov, ale aj návštevníkov bratislavského nákupného centra.

Tí si nenechali ujsť ani autogramiádu elitných vodných slalomárov – “zemiakovej” olympioničky z Ria Jany Dukátovej, dvojnásobnej olympijskej šamoiónky Eleny Kaliskej, päťnásobného olympijského medailistu Michala Martikána, strieborného kanoistu z OH Rio de Janeiro 2016 Mateja Beňuša, majstra Európy 2016 Jána Bátika, piateho z brazílskej olympiády Jakuba Grigara a zlatých bratrancov z Ria Ladislava a Petra Škantárovcov.

Veľký potlesk si vyslúžilo psie vystúpenie Alexandry Vavrovej.

Bavili sa úplne všetci.

VIAC FOTO Z OTVÁRACIEHO CEREMONIÁLU TU

FOTO PAVOL UHRIN

(luc)

18 Jul 2017Správy