Seriál Svetového pohára sa presunul do Lipska

3. KOLO SVETOVÉHO POHÁRA ICF * MARKKLEEBERG (NEMECKO) * 30. 6. – 2. 7. 2017

Už tretí víkend po sebe si vodnoslalomárska elita zmeria sily, aby si podelila body do rebríčka Medzinárodnej kanoistickej federácie. V poradí na 3. kole Svetového pohára v nemeckom Markkleebergu pohostia organizátori takmer 250 pretekárov z 30 krajín sveta.

“Vyzerá, že sa tu žiadne veľké novinky nechystajú. Pozitívne je, že už uplynulý víkend v Augsburgu upustila Medzinárodná kanoistická federácia od tréningov na súťažnej trati, keďže sa proti vyjadrila väčšina zástupcov jednotlivých výprav,” informoval priamo z lipského dejiska tímlíder slovenskej reprezentácie Lukáš Giertl.

FOTO DUŠAN KOUTNÝ

V Lipsku čaká preztekárov umelý kanál “do účka”. “Ťažko ho k niektorému prirovnať, no najbližšie má asi ku cardiffskému. Tvarom, aj objemom vody,” pokračoval Giertl.

Na prvých dvoch kolách “sveťáku” si Slováci vypádlovali desať finálových účastí, z ktorých sa zrodili jedna zlatá (Beňuš – Augsburg) a dve strierboné medaily (Beňuš – Praha a Dukátová – Augsburg). K tomu treba pridať dve “zemiakové placky” pre Slafkovského z Augsburgu a Kučeru s Bátikom z Prahy.  “Pevne verím, že nadviažeme na Augsburg a pridáme ešte čosi navyše. K bránam finále sa približujú mladé kanoistky, Maceková skončila v Augsburgu tesne jedenásta. Som presvedčený, že dobrý výsledok do tretice neujde kajakárom. Všetci traja majú nato, aby sa tlačili minimálne do finále. Veď Grigar sa oba razy prebojoval do top desiatky, tam mu však jazdy nevyšli podľa predstáv.”

Alexander Slafkovský koučuje naše mladé kanoistky. FOTO KANUPARK

Rovnako ako v Augsburgu, na štart nezasadnú deblkanoistické dvojičky Pavol a Peter Hochschornerovci. Štvornásobných olympijských medailistov vyradili z hry rodinné dôvody – zdravotné problémy Palovho päťapolmesačného syna Pavla. “Vzhľadom na blížiaci sa domáci svetový šampionát juniorov a pretekárov do 23 rokov sme sa rozhodli nepovolať mladú deblovku Skákala-Gewissler. Chalani sú v plnej príprave, na čunovskej trati majstrovstiev sveta absolvujú cez víkend ICF rankingové preteky Bratislava Open,” vysvetlil Lukáš Giertl.

SLOVÁCI V MARKKLEEBERGU
C1M: Matej Beňuš, Alexander Slafkovský, Michal Martikán
C1Ž: Simona Glejteková, Simona Maceková, Monika Škáchová
C2: Ladislav a Peter Škantárovci, Tomáš Kučera – Ján Bátik
K1Ž: Jana Dukátová, Eliška Mintálová, Elena Kaliská,
K1M: Jakub Grigar, Andrej Málek, Martin Halčin

PROGRAM V MARKKLEBERGU
PIATOK 30. JÚNA: dvojkolová kvalifikácia C2M, C1Ž, K1M (od 9.00), dvojkolová kvalifikácia C2MIX, K1Ž, C1M (14.30)
SOBOTA 1. JÚLA: semifinále C2M, C1Ž, K1M (9.50), finále C2M, C1Ž, K1M (13.30),  Time Trial Slalom Cross K1 muži, K1 ženy (16.15)
NEDEĽA 2. JÚLA: semifinále C2MIX, K1Ž, C1M (10.00), finále C2MIX, K1Ž, C1M (13.30), Extreme Canoe Slalom Cross K1 muži, K1 ženy (16.15)

WEB PODUJATIA

FACEBOOK PODUJATIA

LIVE VÝSLEDKY

PRIEBEŽNÉ PORADIE SVETOVÉHO POHÁRA – na linku live výsledkov, záložka Cups

(luc)

28 Jun 2017Správy