Bronz pre deblkanoistky, veteránske zlato v C2M

MAJSTROVSTVÁ SVETA V ZJAZDE A ŠPRINTE NA DIVOKEJ VODE * 2. – 5. JÚNA * BANJA LUKA (BOSNA A HERCEGOVINA)

Screen Shot 2016-06-02 at 21.33.08

Slovenské reprezentantky Barbora Kortišová a Katarína Kopúnová získali vo štvrtok bronzové medaily v novej kategórii C2Ž na majstrovstvách sveta vo vodnom zjazde v bosnianskej Banje Luke. Zlato si vybojovali Češky Radka Valíková a Tereza Brožová, striebro putuje do Talianska zásluhou dvojice Marlene Ricciardiová, Valentina Razzautiová. Jaroslav Slučik a Vladimír Vala sa stali majstrami sveta v C2M v kategórii veteránov.

zjazd C2Ž

“Baby šli od začiatku pekne. Z auta sme ich s chalanmi povzbudzovali klaksónmi do záberov, aby ich to hnalo. Predtým spolu v jednej lodi nesedeli. Priamo v dejisku podujatia sme sa zhodli, že by im mohla celkom sedieť deblovka. Pristali, vyskúšali, obe majú so singlom skúsenosti aj zo slalomu. Upravili sme im našu loď, predsa len, máme s Valdom o niečo väčšie zadky. Pevne verím, že neukázali všetko a v šprinte to môže byť ešte zaujímavé. S prvým súťažným dňom môžem byť maximálne spokojný. S Valdom sme sa stali majstrami sveta vo veteránoch, dievčatá pridali bronz. Máme na čom stavať,” povedal vedúci výpravy Jaroslav Slučik.

VÝSLEDKY Z BOSNY – ŠTVRTOK
MUŽI 
K1: 1. Maxime Richard (Belg.),… 40. Radoslav Miko (SR)
C1: 1. Emil Milihram (Chor.),… 17. Martin Medveď,… 24. Roman Zuzik (obaja SR)
C2: 1. Louis Lapointe, Tony Debray (Fr.)
ŽENY 
K1: 1. Manon Hostensová (Fr.),… 23. Barbora Kortišová (SR)
C1: 1. Anežka Paloudová (ČR),… 13. Katarína Kopúnová (SR)
C2: 1. Radka Valíková, Tereza Brožová (ČR), 2. Marlene Ricciardiová, Valentina Razzautiová (Tal.), 3. Barbora Kortišová, Katarína Kopúnová (SR)
VETERÁNI 
C2: 1. Jaroslav Slučik, Vladimír Vala

zdroj: SITA + SZKDV

2 Jun 2016Správy