Liptovské slalomy s historickou účasťou

32. ROČNÍK LIPTOVSKÝCH SLALOMOV * 23. – 24. APRÍL 2016 * LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

MLS32

Molmenty (ITA), Polaczyk (POL), Kuhnleová (AUT) či Neaveová (GBR), ale i ďalšie svetové mená vodného slalomu budú svoju krajinu reprezentovať počas 32. ročníka Medzinárodných liptovských slalomov v Liptovskom Mikuláši. Spolu s nimi sa 23. – 24. apríla 2016 postaví na štart viac ako 340 lodí z 21 krajín sveta, čo je podľa kroniky pretekov historicky najvyšší počet.  

Okrem slovenských vodáckych osobností ako Michal Martikán, Alexander Slafkovský, Elena Kaliská, Jana Dukátová či bratanci Ladislav a Peter Škantárovci sa na generálke zúčastnia i ďalší olympijskí medailisti a majstri sveta ako Talian Daniele Molmenty (K1), Poliak Grzegorz Polaczyk (K1), rakúska pretekárka Corinna Kuhnleová (K1) alebo kajakárka z Veľkej Británie Elizabeth Neaveová.

Martikan_CANOEPHOTOGRAPHY.COM

„Počet pretekárov je podľa očakávaní vysoký, pretože sa pôjde na trati ,Orava’, podobne ako počas májových majstrovstiev Európy,“ zdôraznil Alexander Slafkovský, prezident usporiadateľského Kanoe Tatra Klubu v Liptovskom Mikuláši.

Liptovské slalomy budú v Areáli vodného slalomu Ondreja Cibáka generálka blížiacich sa majstrovstiev Európy, ktoré sa uskutočnia od 13. – 15. mája 2016. „Poľsko, Rusko, Taliansko a Slovensko tu budú mať svoju internú nomináciu  do reprezentačných družstiev na letné olympijské hry v Riu de Janeiro,“ uviedol Ivan Cibák, prezident Slovenského zväzu kanoistiky na divokej vode.

V sobotu 23. apríla sa môžu diváci tešiť na kvalifikačné súboje všetkých kategórií C1M, K1Ž, C2M, K1M a C1Ž. Nedeľňajšie dopoludnie bude patriť semifinalistom a popoludnie finalistom.

LIVE VÝSLEDKY MEDZINÁRODNÝCH LIPTOVSKÝCH SLALOMOV 

zdroj: Slávka Kellová, KTKLM

22 Apr 2016Správy