Dukátovej triumf na trati Svetového pohára v Ivrei

ICF RANKING * 16. – 17. APRÍLA 2016 * IVREA (TALIANSKO)Ivrea ICF ranking

Kajakárka Jana Dukátová pridala v úvode olympijskej sezóny ďalšie víťazstvo. Po februárovom triumfe na majstrovstvách Oceánie si vypádlovala prvenstvo aj na ICF rankingových pretekoch v talianskej Ivrei.

“Bola to výborná príprava. Pred májovým domácim európskym šampionátom v Liptovskom Mikuláši sme sa rozhodli, že Taliansko a následne štart na Liptovských slalomoch bude najlepšie riešenie. V Ivrei som absolovovala v priebehu dvoch dní šesť kvalitných jázd, v sobotu majstrovstvá Talianska a v nedeľu preteky zaradené do ICF rankingu. Charakter vody je podobný ako v Liptovskom Mikuláši, takže štart stopercentne splnil svoj účel. Navyše, v júni tu bude premiérovo úvodné kolo ,sveťáku’, “ povedala Jana Dukátová.

Dukatova IVrea

Úradujúca vicevíťazka lanského seriálu Svetového pohára ICF si vychutnala krásy tamojšieho prostredia. “Nikdy predtým sme tu neboli. Je to naozaj krásny kus Talianska, jemne ,švihnutý’ Francúzskom. Kanál je priamo v centre historického mesta, okolie trochu pripomína areál v španielskom Seu. Aj pre fanúšikov je tu čo obdivovať, samozrejme, okrem kvalitných športových výkonov,” uzavrela Jana Dukátová.

VÝSLEDKY Z IVREI

FINÁLE K1Ž: 1. Dukátová (SR) 104,07 (2), 2. Hornová (Talian.) 106,15 (2), 3. Leitnerová (Rak.) 110,44 (2)

zdroj: SZKDV

17 Apr 2016Správy