Slalomári vystriedajú tenistov na Australian Open

Kým úvodný tenisový grandslamový turnaj sezóny majú priaznivci bieleho športu za sebou, vodácki fajnšmekri si prídu na svoje tento víkend. Od piatku do nedele si na olympijskom kanáli v Penrithe preveria prvý raz v sezóne sily kanoisti na divokej vode na tradičnom ICF rankingovom podujatí Australian Open.

Keďže Austrália patrí k stabilným tréningovým destináciám našich vodných slalomárov v zimnej príprave, na úvodných bodovaných pretekoch Medzinárodnej kanoistickej federácie sa predstaví aj desať slovenských lodí. Medzi kanoistami vyštartuje víťaz uplynulého ročníka Svetového pohára ICF Matej Beňuš, medzi kajakárkami dvojnásobná olympijská kráľovná Elena Kaliská a vlani štvrtá juniorka na svetovom šampionáte mládežníkov Soňa Stanovská, ktorá sa predvedie aj medzi kanoistkami. Z debloviek uvidíme majstrov Európy 2014 Ladislava a Petra Škantárovcov, ako aj minulosezónnych vicemajstrov sveta do 23 rokov Juraja Skákalu a Matúša Gewisslera. Najzastúpenejšia kategória bude kajak mužov, kde sa predstavia strieborný z 2. kola Svetového pohára ICF 2015 z Krakova Martin Halčin, bronzový z ME 2015 Andrej Málek, úradujúci juniorský majster sveta Jakub Grigar, strieborný z juniorského európskeho šampionátu 2015 Richard Macúš a štvrtý z MSJ 2015 Samuel Stanovský.

„Po voľnej nedeli strávenej na pláži od pondelka naspäť v plnom nasadení. Cez víkend ma čakajú prvé preteky v tomto roku. Štartovať budem síce z plného tréningu, ale rád by som sa potešil kvalitnými jazdami,“ uviedol na sociálnej sieti Facebook Martin Halčin.

Halcin

Novinky hlási aj zatiaľ spomedzi slalomárov jediný istý účastník OH Rio de Janeiro 2016 Matej Beňuš. „Ahoj z Austrálie! Príprava v plnom prúde a musím povedať, že ,rapid wing – moja novinka na olympijskú sezónu – funguje naozaj výborne!“ uviedol Beňuš.

Benus_AUS

PROGRAM AUSTRALIAN OPEN 2016
PIATOK 5. FEBRUÁRA: dvojkolová kvalifikácia C1M, K1Ž, K1M, C2M
SOBOTA 6. FEBRUÁRA: semifinále a finále C1M, K1Ž, C2M
NEDEĽA 7. FEBRUÁRA: semifinále a finále K1MŽ, dvojkolová kvalifikácia, semifinále a finále C1Ž

SLOVÁCI NA AUSTRALIAN OPEN
C1M: Matej Beňuš
K1Ž: Elena Kaliská, Soňa Stanovská
C2M: Ladislav a Peter Škantárovci, Juraj Skákala – Matúš Gewissler
K1M: Martin Halčin, Andrej Málek, Jakub Grigar, Richard Macúš, Samuel Stanovský
C1Ž: Soňa Stanovská

WEB PODUJATIA

LIVE VÝSLEDKY

zdroj: SZKDV, FOTO FACEBOOK.COM

3 Feb 2016Správy