Beňuša ocenili v rámci ankety o najúspešnejšieho športovca Bratislavy

Hlavné mesto v spolupráci s BSK a Bratislavským združením telesnej kultúry si už 23. raz zvolilo Najúspešnejšieho športovca a športový kolektív Bratislavy a Bratislavského kraja. Slávnostné ocenenie sa uskutočnilo v pondelok v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca.

Športovcom roka 2015 v Bratislave a Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) sa v hlavnej kategórii seniori stal triatlonista Richard Varga, medzi ocenenými bez poradia nechýbalo ani vodnoslalomárske duo Športového centra polície Bratislava – kanoista Matej Beňuš s trénerom Jurajom Minčíkom.

Medzi kolektívmi triumfovali rýchlostní kanoisti, konkrétne posádka K4 klubu ŠCP Bratislava v zložení Denis Myšák, Erik Vlč ek, Juraj Tarr, Tibor Linka.

FOTO JM

FOTO JM

Ďalšími ocenenými bez určenia poradia sa v kategórii seniori stali Andrea Klementisová (karate), Barbara Míková (lyžovanie na tráve), Iveta Putalová (atletika – šprinty) a Ingrida Suchánková (karate-kumite).

V kategórii juniori zvíťazil karatista Martin Kol ák a ďalším oceneným športovcom sa stal Julian Enrik Smoliga (karate). V kategórii talent roka bez určenia poradia ocenenie získali Dominika Maniková (BMX), Lucia Simonidesová (športová gymnastika) a Michael Šulka (karate). V kategórii telesne postihnutí športovci sú laureátmi Róbert Ďurkovič a Michaela Balcová (boccia-súťažný pár BC4). Ocenili aj telesne hendikepovaného športovca Richarda Csejteya v stolnom tenise.

Mimoriadne ocenenie a poďakovanie primátora patrí šachistom Petrovi Petránovi, Igorovi Stohlovi a Ľubomírovi Ftá čnikovi z klubu ŠK Slovan Bratislava za zisk titulu majstrov sveta a úspešnú reprezentáciu Bratislavy a Slovenska na majstrovstvách sveta štvor členných družstiev v šachu v kategórii seniorov nad 50 rokov. “To, že dnes opäť oceňujeme najlepších športovcov a športové kolektívy, svedčí o tom, že sa vytvorila tradícia, ktorá si zasluhuje rešpekt a našu úctu. Verím, že toto vyznamenanie bude pre nich povzbudením pre ďalší športový rast,” prihovoril sa prítomným na slávnostnom galavečere primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

(sita)

22 Dec 2015Správy