Vyše 200-tisíc horských krokov Martikána

Presne 28 552 m.n.m. sumárnej nadmorskej výšky a 208 858 krokov je výsledok piatich dní tohtoročného kondičného projektu ‎My Slovak Summits Michala Martikána, počas ktorého každoročne testuje výstroj ‪‎Adidas Outdoor pri výstupoch na vrcholy nádherných slovenských hôr.

„Videl som svet z nadhľadu a vyčistil som si hlavu. Napriek nádhernej prírode je však pre mňa najväčší motivačný zážitok stretnutie s pánom Ladislavom, s ktorým som mal tu česť odfotiť sa počas výstupu na Kriváň. Tento skutočný víťaz s neskutočným entuziazmom víťazí nad vážnou chorobou, nikdy sa nevzdáva a stále si ide za svojimi snami…” vyznal sa päťnásobný olympijský medailista.

S pánom Ladislavom. FOTO MM

S pánom Ladislavom. FOTO MM

Martikán absolovoval počas piatich dní päť výstupov.

V prvý deň zdolal Kriváň.

Kriváň. FOTO MM

Kriváň. FOTO MM

V druhý vystúpil na Rysy.

Rysy FOTO MM

Rysy FOTO MM

Tretí pokoril Bystrú v Západných Tatrách.

Bystrá FOTO MM

Bystrá FOTO MM

Na štvrtý deň sa vybral okolo Žiarskej doliny – prešiel Baranec, Plačlivô, Tri kopy, Hrubú kopu, Baníkov a Príslop, pričom celá trasa mu trvala 8 hodín a 20 minút.

Baranec FOTO MM

Baranec FOTO MM

„V ,oficiálnej ‘ reštarurácii som si vychutnal čučoriedky,” povedal 41-násobný medailista OH, MS a ME.

Čučoriedky FOTO MM

Čučoriedky FOTO MM

Vysokohorský projekt zavŕšil na piaty deň výstupom na Chopok a Ďumbier. „Deň predtým krúpy a lejak, tentoraz len slabé prehánky a hmla. A čučoriedky, zo dňa na deň lepšie! Už teraz sa teším na ďaľší ročník krásnych prechádzok,” uzavrel Michal Martikán.

Chopok FOTO MM

Chopok FOTO MM

Ďumbier FOTO MM

Ďumbier FOTO MM

zdroj: SZKDV, luc

12 Oct 2015Správy