S Martikánom a bez snehu

„Na štarte máme 220 lodí z desiatich krajín sveta. Ešte v piatok hlásia dážď, ale víkend by už mal byť síce chladnejší, ale bez zrážok,“ poznamenal prezident Slovenského zväzu kanoistiky na divokej vode Ivan Cibák. V Areáli vodného slalomu Ondreja Cibáka v Liptovskom Mikuláši cez víkend (18. až 19. apríla) pohostia 31. ročník Medzinárodných liptovských slalomov.

„Našťastie, aj pôvodne predpovedaný sneh by sa nám mal vyhnúť,“ dodal Peter Machaj, riaditeľ prvých ICF rankingových pretekov na Slovensku v rozbiehajúcej sa vodáckej sezóne.

MLS

Diváci by si určite nemali nechať ujsť prvú príležitosť v sezóne na sledovanie rastúcej formy päťnásobného olympijského medaIlistu Michala Martikána. Okrem neho sa zo Slovákov predstavia aj deblisti Tomáš Kučera – Ján Bátik či minuloročný reprezentačný debutant – kajakár Matúš Hujsa a jeho kolega Ján Šajbidor. Väčšia časť pretekárov sa ešte pripravuje v zahraničí, či už vo Francúzsku alebo na londýnskom kanáli, kompletná juniorská reprezentácia je už v dejisku MSJ + U23 v brazílskom Foz do Iguacu.

Zo svetovej špičky uvidia priaznivci vodného slalomu na Liptove kajakárky Rakúšanku Corinnu Kuhnleovú a Češku Štěpánku Hilgertovú, ako aj poľskú deblovku Piotr Szczepanski – Marcin Pochwala či kajakárov Petra Krauzera (Slovinsko) a poľských bratov Mateusza a Grzegorza Polaczykovcov.

PROGRAM 31. ROČNÍKA MEDZINÁRODNÝCH LIPTOVSKÝCH SLALOMOV (MLS)
SOBOTA 18. APRÍLA: kvalifikácia C1M, K1Ž (9.45), kvalifikácia C2, K1M, C1Ž (13.00)
NEDEĽA 19. APRÍLA:   semifinále C1M, K1Ž, C2, K1M, C1Ž (9.45), finále C1M, K1Ž, C2, K1M, C1Ž (13.00)

Link na LIVE VÝSLEDKY

zdroj: SZKDV

17 Apr 2015Správy