Future Team 2020 na testovaní

Slovenský zväz kanoistiky na divokej vode (SZKDV) odštartoval tento týždeň v súlade so stratégiou projektu Future Team 2020 komplexné testovanie vyše tridsiatich talentovaných mládežníckych pretekárov.

IMG_0137

Future team 2020 je od novovzniknutý tím v rámci stratégie SZKDV, ktorej cieľ je hľadať pretekárov, ktorí by mali na OH 2020 v Tokiu reálne bojovať o medaily, nie iba o účasť na olympiáde. V projekte je pyramídovým spôsobom vytvorená selekcia pretekárov, ktorí budú na záver v kombinácii so súčasnou úspešnou generáciou tvoriť silný tím s vysokým potenciálom zisku medailí.

fotka 4

Úvodná skupina mládežníkov absolvovala dvojdňové nezávislé odborné testovanie v spolupráci s Národným športovým centrom v stredu a štvrtok, postupne sa k nej pridajú ďalšie. V batérii testov sa nachádzajú merania fyzioterapeuta, bežecký trenažér, arm cycling, testovanie na hladkej vode (60 sekúnd, pričom sa zohľadňuje prejdená vzdialenosť, laktát, tepová frekvencia), ako aj silová zložka v posilňovni – bench press a príťah.

Screen Shot 2014-11-13 at 13.54.20

„Pretekári prvej skupiny odcestujú v nedeľu na dvojtýždňové kondičné sústredenie do Ail Ainu v Spojených arabských emirátoch. Vzhľadom na špecifickosť mládežníckej sezóny 2015, ktorej prvý vrchol je už v apríli na MS v Brazílii, nadväzujeme na model z tohto roka – v novembri sústredenie v teple, aby sme pretekárov udržali po technickej a motorickej stránke na najlepšej možnej úrovni a zároveň popracovali na technike, v decembri sústredenie na bežkách v Ramsau. Tým ukončíme prvý blok spoločnej prípravy. Z klubovej a strediskovej prípravy sa pretekári opäť zídu vo februári, aby znova absolvovali trojtýždňové sústredenie v Al Ain, špecificky zamerané na mládežnícky svetový šampionát vo Foz do Iguacu,“ ozrejmil reprezentačný tréner mládežníckeho tímu Peter Cibák mladší.

Lucia Ježíková, SZKDV

13 Nov 2014Správy