Vala – Slučik o netuctový tucet, Baďura premiérovo

MS V ZJAZDE A V ŠPRINTE * VALTELLINA (TALIANSKO) * 9. – 14. JÚNA 2014

Valtellina

Od stredy do soboty bude talianska Valtellina hostiť majstrovstvá sveta v zjazde a v šprinte. Osemčlenná slovenská výprava zabojuje o cenné kovy, pričom o úspešný návrat ku skvelým výsledkom sa pokúsia aj jedenásťnásobní majstri sveta a držitelia rovnakého počtu zlatých medailí z európskych šampionátov Vladimír Vala – Jaroslav Slučik. Aj napriek tomu, že po minuloročnom vyhlásení ankety Kanoista roka oficiálne oznámili koniec súťažnej kariéry.

“Stále platí, že ak by sme sa mali vrátiť a nebojovať o medailu, nemalo by to pre nás zmysel. Uvidíme, aká bude realita, ale pred vrcholnými pretekmi sa cítime dobre,” povedal Jaroslav Slučik.

Valtellina, dejisko MS v zjazde a šprinte.

Valtellina bude od zajtra dejiskom MS v zjazde a šprinte.

S “parťákom” Vladimírom Valom pravdepodobne vyštartujú na starej lodi, aby zabojovali o “netuctový” titul do tucta. “Jazdí sa nám na nej lepšie ako na novej. Usporiadatelia práve riešia hladinu vody, ktorá je o niečo vyššia, než by mala byť. V každom prípade, my sme pripravení ukázať, čo v nás je,” dodal “Sluko”.

V netradičnej pozícii sa ocitol aj slalomár Jerguš Baďura. Čerstvý vicemajster sveta do 23 rokov v hliadkach C1M z austrálskeho Penrithu sa nezmestil do štvorčlennej nominácie kanoistov slalomárov na svetové poháre a preto využije šancu uchovať si súťažný adrenalín v medzinárodnej konfrontácii na zjazdovom šampionáte. “Som veľmi rád, že mi tréneri umožnili štartovať na MS v zjazde a šprinte. Už veľa rokov som chcel absolvovať veľké zjazdové preteky a zúročiť tak hodiny zimných tréningov na zjazdovej lodi. Ale vždy mi do toho niečo prišlo.”

Jerguš Baďura s Máriou Bandžákovou. FOTO (jb)

Jerguš Baďura s Máriou Bandžákovou. FOTO (jb)

Na šampionáte to vraj zatiaľ celé dýcha pravou talianskou atmosférou. “Cítim sa tu veľmi príjemne. Mierne prekvapenie však bude v deň pretekov hladina vody. Zatiaľ sme mali na každom tréningu inú výšku, pretože domáci organizátori nevedia garantovať jeden prietok vody. To je najdiskutovanejšia téma týchto dní. Pevne verím, že v deň pretekov mi všetko sadne a budem schopný zájsť svoje maximum,” dodal Baďura, ktorého video z tréningu vo Valtelline naznačuje, že naozaj zabojuje o dobrý výsledok.

Otvárací ceremoniál MS

Otvárací ceremoniál MS

NOMINÁCIA DO VALTELLINE
ZJAZD + ŠPRINT
C1M: Jerguš Baďura, Martin Medveď
C2: Vladimír Vala – Jaroslav Slučik, Matúš Kunhart – Peter Šoška,
K1M: Matúš Kunhart
K1Ž: Mária Bandžáková

PROGRAM VO VALTELLINE
STREDA 11. JÚNA: zjazd C1M, K1Ž, K1M, C2, C1Ž (10.00).
ŠTVRTOK 12. JÚNA: zjazd hliadky : C1M, K1Ž, K1M, C2 (10.00), preteky Masters C1M, C1Ž, K1M, K1Ž,C2 (15.00).
PIATOK 13. JÚNA: 2 kolá kvalifikácie šprint C1M, K1Ž, K1M, C1Ž, C2 (10.00)
SOBOTA 14. JÚNA: 2 kolá finále šprint C1M, K1Ž, K1M, C1Ž, C2 (10.00), šprint hliadky C1M, K1Ž, K1M, C1Ž, C2 (13.00)

zdroj: Lucia Ježíková, SZKDV

10 Jun 2014Správy