Úprava nominačných kritérií

Z rozhodnutia Výkonného výboru SZKDV boli upravené Nominačné kritéria pre účasť na OH 2012 – olympijský tím. Rozhodnutie boli prijaté na základe náhlej zmeny (nezhody ICF a ECA) pri súťažení na ME v Augsburgu.

Mení sa bod 3. Určenie poradia, ktorého nové znenie je nasledovné:
K1M
Podľa absolútneho poradia na Majstrovstvách Európy (verzia ICF kde postupuje do semifinále 40 lodí) a svetových pohárov bude poradie slovenských lodí bodované 7, 5 a 4 bodmi (1. miesto 7 b., 2. miesto 5 b., 3. miesto 4b.). Do konečného sčítavania sa počítajú dva najlepšie výsledky z troch rozstrelových pretekov. V prípade rovnosti bodov má výhodu pretekár, ktorý bol na ME 2012 v konečnom poradí (verzia ICF kde postupuje do semifinále 40 lodí) na lepšom mieste. Pretekár s najvyšším súčtom bodov bude nominovaný na OH 2012. Druhá loď sa stáva náhradníkom.

C1M, K1ž
Podľa absolútneho poradia Majstrovstiev Európy a svetových pohárov sa porovná duel medzi určenými loďami. Lepší pretekár získava 1 bod, porazený pretekár 0 bodov. Celkové poradie sa určí zo súčtu bodov zo všetkých rozstrelových pretekov. Pretekár s vyšším súčtom bodov bude nominovaný na OH 2012. Druhá loď sa stáva náhradníkom.

10 May 2012Správy