Vodnoslalomársky talent Halčin chce opäť reprezentačnú miestenku

„Dobrý rozbeh do sezóny,“ skonštatoval po víkendových pretekoch v nemeckom Markkleebergu slovenský vodný slalomár Martin Halčin. Na pretekoch v Lipsku si v kategórii K1 vybojoval bronzovú medailu, na prvých dvoch priečkach sa umiestnili domáci Hannes Aigner a Sebastian Schubert.

„S výsledkom som spokojný, šiel som sa tam najmä rozpretekať,“ povedal dvadsaťjedenročný zverenec Petra Cibáka.

Rodák z Košíc zároveň poznamenal, že podmienky neboli práve ideálne. „Počasiu človek nerozkáže. Museli sme sa prispôsobiť dažďu a vetru. Ten síce v nedeľu ustal, ale o to bola väčšia zima. Mohlo to však byť aj horšie.“

Jeden z najtalentovanejších športovcov mladej generácie našich kanoistov na divokej vode po minuloročnej premiérovej nominácii do seniorského reprezentačného tímu Slovenska opäť túži po najcennejšom drese a možnosti bojovať o olympijskú miestenku.

Juniorský majster sveta z roku 2008 a európsky šampión rok nato preto odchádza na víkendovú prípravu do Liptovského Mikuláša. Následne bude od utorka striedavo trénovať v čunovskom areáli Divoká voda a v mikulášskom Ondreja Cibáka. „Teraz je najdôležitejšie čo najdôslednejšie naladiť formu na prvé nominačné preteky do reprezentačného tímu, ktoré na nás čakajú o necelé tri týždne v Liptovskom Mikuláši,“ uzavrel Halčin.

6 Apr 2012Správy