MS vo vodnom slalome už o 27 dní

Všetky aktuálne informácie nájdete na oficiálnej stránke 34. majstrovstiev sveta vo vodnom slalome – www.canoeslalom2011.com.

Presne 27 dní ostáva do otváracieho ceremoniálu 34. majstrovstiev sveta vo vodnom slalome. V športe, ktorý je bezpochýb najúspešnejším v ére samostatného Slovenska. Od roku 1949 sa dostala Slovensku po prvýkrát česť zorganizovať majstrovstvá sveta, navyše rok pred Hrami XXX. olympiády v Londýne, a teda v Areáli Divoká voda bude aj olympijská kvalifikácia. Vyše 320 športovcov zo 50 krajín všetkých kontinentov bude od 6. do 11. septembra bojovať o majstrovské tituly i olympijské miestenky pre jednotlivé krajiny.

Záštitu nad týmto medzinárodným podujatím a členstvo v Čestnom organizačnom výbore MS 2011 prevzali Ing. József Nagy, minister životného prostredia SR, a doc. RNDr. Milan Ftáčnik, CSc., primátor hlavného mesta SR Bratislavy.

„Som veľmi rád, že práve areál umelého kanála vodných športov v Čunove poskytuje tréningové možnosti pre našich športovcov svetového formátu, vďaka ktorým je vodný slalom v súčasnosti historicky najúspešnejším slovenským olympijským športom. Vítam aktivity, ktoré môžu pozitívnym spôsobom zviditeľniť Slovensko aj v zahraničí a verím, že areál vodného diela v Čunove urobí dobrý dojem aj na návštevníkov počas Majstrovstiev sveta v kanoistike, keďže okrem vodného slalomu sú tu veľmi dobré podmienky pre cykloturistiku, rybolov a rafting,“ povedal József Nagy, minister životného prostredia SR.

Podobne ako pri majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji, primátor mesta Bratislava prebral nad podujatím záštitu a mesto sa zapojilo do organizácie majstrovstiev sveta v kanoistike na divokej vode. Mesto víta možnosť svojej prezentácie vo svetovom vnímaní prostredníctvom nášho najúspešnejšieho olympijského športu. Veľmi sa teší, že svojou pomocou prispeje k organizovaniu veľkolepej športovej akcie a tým prispeje k rozvoju cestovného ruchu a propagácií mesta Bratislava.

PROGRAM
Otvárací i záverečný ceremoniál sa bude odohrávať na ľavom brehu rieky Dunaj, na známej dunajskej promenáde Eurovea, kde je nie len pre športovcov, ale i pre širokú verejnosť pripravený bohatý hudobný a umelecký program.

KULTÚRNY PROGRAM V EUROVEI
Na známej dunajskej promenáde v Galerii Eurovea na Námestí M. R. Štefánika, pred budovou Slovenského národného divadla sa v utorok 6. septembra od 19:00 h uskutoční veľkolepý otvárací ceremoniál so zaujímavým kultúrnym programom. Večerom prevedie známy športový moderátor Mário Porubec a zúčastní sa ho i kompletná slovenská reprezentácia.
V stredu a vo štvrtok je v nádherných priestoroch moderného centra Eurovea pripravené premietanie najzaujímavejších momentov vodného slalomu na veľkoplošnej obrazovke.
Piatok je venovaný špeciálnemu olympijskému programu a zároveň známe korčuliarske podujatie „Bratislava Inline“ bude štartovať práve z Námestia M. R. Štefánika.
V sobotu a nedeľu sa vždy o 20:00 h uskutoční medailový ceremoniál. Na vyhlásení víťazov budete mať možnosť stretnúť tých najlepších na divokej vode a pevne veríme, že medzi nimi nebudú chýbať aj slovenskí reprezentanti. V nedeľu večer bude zároveň s medailovým ceremoniálom aj záverečný, opäť s bohatým kultúrnym programom.

PROGRAM 34. MS vo vodnom slalome
Utorok, 6. september 2011
19.00 Otvárací ceremoniál – Námestie M. R. Štefánika, pred Slovenským národným divadlom

Streda, 7. september 2011
13.00-18.00 Kvalifikácia C2 muži, K1 ženy

Štvrtok, 8. september 2011
10.00-13.30 Kvalifikácia K1 muži
14.30-18.00 Kvalifikácia C1 ženy, C1 muži

Piatok, 9. september 2011
OLYMPIJSKÁ KVALIFIKÁCIA NA OH LONDÝN 2012
12.00-13.30 Semifinále C2 muži, K1 ženy
15.00-18.00 Semifinále K1 muži, C1 ženy, C1 muži
19.00 Oslava Olympiády (Eurovea – Námestie M. R. Štefánika)

Sobota, 10. september 2011
12.00-13.00 Finále C2 muži, K1 ženy
15.00-16.30 Finále tímov C2 muži, K1 ženy
20.00 Medailové ceremónie (Eurovea – Námestie M. R. Štefánika)

Nedeľa, 11. september 2011
12.00-13.30 Finále K1 muži, C1 ženy, C1 muži
15.00-17.30 Finále tímov K1 muži, C1 ženy, C1 muži
20.00 Medailové ceremónie (Eurovea – Námestie M. R. Štefánika)
20.50 Záverečný ceremoniál (Eurovea – Námestie M. R. Štefánika)

VSTUPENKY
Vstup do areálu Divoká voda bude počas kvalifikačných jázd zadarmo. Ak chcete povzdbudiť našich reprezentantov v semifinále a vo finále (od piatku do nedele) vstupné je 5 EUR. Deti do 15 rokov majú vstup zdarma. Vstupenky si už dnes môžete zakúpiť na internetovej stránke www.tiposticket.sk, alebo vo všetkých zberniach Tipos. Tam si môžete zakúpiť aj limitovanú sériu tisíc kusov 3-dňových permanentiek za 20EUR. Výťažok z predaja bude použitý na financovanie mládežníckeho rozvojového projektu Future Team Slovakia v kanoistike na divokej vode a zabezpečenie bezplatných tréningových podmienok pre talentovanú mládež v areáli Divoká Voda Bratislava-Čunovo.

DOPRAVA
Areál vodných športov Divoká voda sa nachádza približne 20 kilometrov od centra Bratislavy. Patrí k mestskej časti Čunovo. Ideálna cesta do areálu Divoká voda je po petržalskej hrádzi na bicykli, či korčuliach. Cyklistom a korčuliarom bude od piatku do nedele vyčlenený samostatný jazdný pruh cez vodné dielo. Ak sa rozhodnete využiť Mestskú hromadnú dopravu spod mosta SNP vás do Čunova dovezie linka č. 91 do dediny. Pri konečnej zastávke bude pristavený autobus č. 199, ktorý vás dovezie priamo do areálu Divoká voda. Pre vodičov osobných automobilov je pripravené parkovisko pri bufete „Obrátka“, odkiaľ sa kyvadlovou dopravou dovezú priamo do areálu.

ŠKOLSKÁ SÚŤAŽ
Slovenský zväz kanoistiky na divokej vode (SZKDV) vytvoril výnimočný projekt zameraný na propagáciu športu medzi deťmi a mládežou. Jeho zámerom je vybudovať vzťah detí k pohybovej aktivite a špeciálne k vodným športom.

Školský projekt „SAY HELLO TO THE WORLD“ bol zameraný na pohybové schopnosti, ale aj na detskú kreativitu a fantáziu. Žiaci druhého stupňa základných škôl sa mohli dobrovoľne zúčastniť pohybovej časti, alebo kreatívnej súťaže. Motiváciou pre mladých športovcov a kreatívcov bola účasť na tréningovom kempe, stretnutie so svetovými šampiónmi vo vodnom slalome, či vecné ceny s motívom majstrovstiev sveta.
Do školskej súťaže sa zapojilo množstvo bratislavských základných škôl a základných škôl z Liptovského Mikuláša.
Najlepšie diela budú vystavené počas majstrovstiev sveta a vybrané deti zažijú celodennú exkurziu v Čunove počas majstrovstiev sveta.

SPP DETSKÁ ZÓNA
Slovenský plynárenský priemysel (SPP), generálny partner 34. majstrovstiev sveta vo vodnom slalome a organizátori MS 2011 pripravili pre návštevníkov ďalšiu „svetovú“ novinku!
Kým vy budete sledovať napínavé súboje na divokej vode a fandiť našim reprezentantom, pre ratolesti, ktoré často neobsedia na mieste bude pripravená obrovská zábavná zóna pre deti!
Na svoje si prídu menšie aj väčšie deti. Pripravené bude množstvo nafukovacích atrakcií, maľovanie na tvár, zábavný šašovia, popcorn a iné sladké odmeny.
Riadená časť detskej zóny bude fungovať na princípe detských kútikov, kde po vyplnení prihlášky rodičia môžu svoje deti vo veku od 3-14 rokov zveriť do rúk skúsených a spoľahlivých lektorov. Tu ponúkame príležitosť priblížiť tento nádherný šport množstvu detí a tak im dať šancu vyskúšať si kanoistiku na vlastnej koži.
Deti si v tejto zóne môžu vyskúšať čaro športovej disciplíny (jazda na kajaku, rôzne zábavné atrakcie a hry s propagáciou vodného slalomu). Aktivity sú doplnené o výtvarné, či vedomostné súťaže s cieľom naučiť deti pravidlá súťaže, pravidlá fair play a upriamiť pozornosť na najlákavejšie momenty športovej súťaže.
Aktivity projektu zároveň dopĺňajú náborové aktivity samotných športových klubov s nadväznosťou na projekt SZKDV “Hľadáme olympijských víťazov” podporovaný Nadáciou SPP.
Myšlienku propagácie športu priamo na športoviskách podporuje aj Slovenský olympijský výbor, ktorý upravil svoj projekt „Odznak všestrannosti“ na naše podujatie.
Víziou je podnietiť čo najviac detí k pravidelnej pohybovej aktivite a propagovať pochopenie, že šport prináša radosť po tuhom a čestnom boji, aj keď človek nevíťazí.

Všetky aktuálne informácie nájdete na oficiálnej stránke 34. majstrovstiev sveta vo vodnom slalome – www.canoeslalom2011.com

10 Aug 2011Správy