Vynominovaná reprezentácia vo vodnom slalome

Tohtoročné nominačné preteky boli skutočne napínavé.

Prvé a druhé nominačné preteky sa konali 7. a 8. mája v Čunove v Bratislave a boli súčasťou Slovenského pohára. Tretie a štvrté kolo nominačných pretekov prebehlo počas Medzinárodného tatranského slalomu v Liptovskom Mikuláši od piatka 13. do nedele 15.mája. Tak ako bolo premenlivé počasie počas všetkých dní, tak boli premenlivé aj výsledky vo všetkých kategóriách.

Istú nomináciu mali Elena Kaliská, Jana Dukátová, Michal Martikán a bratia Hochschornerovci.

Tohtoročné nominačné kritériá boli novinkou. Išlo sa na dve jazdy, z toho po prvej jazde postúpilo 8 resp. 10 lodí do A finále a zvyšok do B finále. B finalisti už nemohli v druhej jazde brať body A finalistom. Takže bolo potrebné mať solídnu prvú jazdu a druhú ísť čo najlepšie.

Azda najmenej istá bola kategória K1 muži. Tu sa to mení každý rok a tak sme netrpezlivo očakávali ako to dopadne. Každé kolo vyhral iný pretekár a najmä trestné 50ky rozhodli o troch najlepších. Nič nebolo isté po prvom víkende a rozhodnutie prišlo neočakávane už v sobotu i keď väčšina predpokladala, že sa rozhodne až v nedeľnom rozstrele. Najviac bodov nakoniec získali Martin Halčin, Marcel Potočný a Ľubomír Janček.

U žien sa rozhodovalo o treťom mieste. Po víkende v Čunove to mala Gaba Stacherová takmer úplne isté, ale oba dni v Liptovskom Mikuláši urobila chybu a Danka Mann sa s Gabou dostali do nedeľaňajšieho rozstrelu, kde bola Danka úspešnejšia.

U C1 to bolo podobné. Tu ale boli voľné 2 miesta do reprezentačného tímu. O tie sa snažli minuloročný víťazi hliadky Sašo Slafkovský a Maťo Beňuš a minuloročný reprezentant do 23 rokov Kajo Rozmuš. Sašo mal svoje v miesto v reprezentácií isté už v piatok po pretekoch v Liptovskom Mikuláši, Maťo si to svoje vybojoval v sobotu.

Deble ukázali, že majú svoje miesto v top tri stále pevne v rukách. V tejto kategórií sa nič nezmenilo, aj tento rok nás budú reprezentovať Peťo a Palo Hochschornerovci, Aťo a Peťo Škantárovci a Tomáš Kučera a Ján Bátik.

V C1 ženách si nomináciu odpádlovala iba jedna loď, minuloročná majsterka Európy, Katarína Macová. Okrem nej nás bude reprezentovať aj Jana Dukátová, aktuálna majsterka sveta v tejto kategórií.

Už o 3 týždne sa môžeme tešiť na prvé preteky, Mastrovstvá Európy, kde sa predstaví naša kompletná reprezentácia.

19 May 2011Správy