Vodáci smerujú do Austrálie

U nás ešte vrcholí zima, no na južnej pologuli sa už začala sezóna vodných slalomárov. Už sa tam konali prvé tohtoročné preteky Oceania Open na Novom Zélande, no tie boli ešte bez našich pretekárov, ktorí si vychutnávali zimné športy ako hokej a bežkovanie.

No už 30. 1. odleteli prví traja pretekári, deblkanoisti Tomáš Kučera a Ján Bátik a singlista Paťo Gajarský. O dva dni sa za nimi vybral ďalší singlista Maťo Beňuš, ktorého nasledovali 5. 2. Aťo a Peťo Škantárovci a Kajo Rozmuš a o deň neskôr veľká skupina z Mikuláša: Sašo Slafkovský, Maťo Halčin, Peter Cibák a Miro Urban. 9. 2. poletela Elena Kaliská, tá však strávi pár dní v Blue Mountains a pridá sa v Penrithe k najväčšej skupine, ktorá odletela 13. 2.: Ján Šajbidor, Tomáš Mráz, Jana Dukátová, Kamil Kaniščák, Peťo a Palo Hochschornerovci a Matúš Hujsa. Posledný sa pridá Michal Martikán koncom februára. Väčšina pretekárov ostáva v Austrálií okolo 4-6 týždňov, no niekto aj dlhšie.

Naši pretekári takto zúčastnia pretekov Australian Open v Pentrithe, ktoré sa budú konať od 19. 2 do 21. 2. a účasť bude vysoká. V tomto ročnom období sa v Austrálií trénujú najlepší slalomári z celého sveta, tak sa môžeme tešiť na zaujímavé preteky.

Po návrate z Austrálie ide časť ešte na sústredenie do Grécka a juniori s reprezentantmi do 23 rokov do Bosny a Hercegoviny, kde ich v lete čakajú Majstrovstvá Európy juniorov a do 23.

14 Feb 2011Správy