Na 33. kongrese ICF v Španielsku aj o Čuňove

V uplynulých dňoch sa uskutočnil v španielskom Isla La Toja v poradí 33. kongres Medzinárodnej kanoistickej federácie (ICF). Stretnutie sa nieslo v duchu blížiacich sa OH 2012. Okrem niekoľkých úprav stanov, ICF prijala do svojich radov 9 nových krajín, čím sa zvýšil počet členských štátov na 156. Súčasne prebehla aj voľba 1. a 3. viceprezidenta, ktorými sa stali Istvan Vaskuti z Maďarska a Joao Tomasini z Brazílie.

Člen olympijského štábu prezentoval pripravenosť objektov pre rýchlostnú kanoistiku i vodný slalom na OH, termíny testovania a možnosti tréningu. Ďalej sa kongres zaoberal úpravami súťažných pravidiel a programu, kde schválil rozšírenie majstrovstiev sveta juniorov aj o vekovú kategóriu do 23 rokov. Novinkou je aj, že v olympijských disciplínach budú tieto majstrovstvá sveta každý rok. Seniorské súťaže boli rozšírené o disciplíny ženského kanoe a v disciplíne šprint na divokej vode sa budú MS taktiež konať každoročne.

Slovenskí zástupcovia prezentovali stav príprav budúcoročných majstrovstiev sveta v Čunove, ktoré sú zároveň kvalifikačné pre OH 2012. Na základe dohody Slovenského zväzu kanoistiky na divokej vode s prevádzkovateľom areálu Divoká voda Čunovo bolo ICF i národné federácie informované o možnostiach tréningov v príprave na majstrovstvá sveta na dobre známej slalomovej trati v kombinácii 2 – 1, ktorá bola traťou aj pre tohtoročné Majstrovstvá Európy.

2 Nov 2010Správy