Michal Martikán bol uvedený do siene slávy

25. septembra 2010 sa v Gaitherburgu v americkom štáte Maryland uskutočnilo slávnostné uvedenie Michala Martikána do Medzinárodnej siene slávy športov na divokej vode (International Whitewater Hall of Fame).

Toto prestížne medzinárodné ocenenie bolo Michalovi Martikánovi udelené ako uznanie jeho výnimočných športových úspechov a celkového prínosu pre rozvoj a propagáciu tohto športu. Doteraz sa stal juniorským majstrom sveta a dvakrát Európy, je štvornásobný víťaz Majstrovstiev sveta, Európy i svetového pohára a na Olympijských hrách získal dve zlaté a dve strieborné medaily.

Michal bol uvedený do Medzinárodnej siene slávy športov na divokej vode pre rok 2010 spolu s ďalšími štyrmi športovými osobnosťami; Theo Bock (Nemecko), Mikey Abbott (Nový Zéland), Helen Brownlee (Austrália) a Risa Shimoda (USA). Slávnostného ceremoniálu sa zúčastnilo približne 200 hostí, medzi ktorými bolo prítomných viacero olympionikov a účastníkov majstrovstiev sveta z USA i ďalších krajín sveta.

Michal Martikán sa hosťom prihovoril prostredníctvom videopríhovoru a cenu zaňho prevzal zástupca Veľvyslanectva SR vo Washingtone Andrej Droba. I keď nie sme príliš veľkou krajinou, talentovaných vodákov máme veľa, veď okrem Michala sa v sieni slávy od roku 2009 nachádzajú už aj dvojičky Peter a Pavol Hochschornerovci.

28 Sep 2010Správy