Úžasný úspech vodných slalomárov vo svetovom pohári

V celkovom hodnotení svetového pohára slovenskí vodní slalomári zobrali tri prvenstvá z piatich kategórií.

Bratranci Škantárovci vyhrali kategóriu C2, druhí v nej boli bratia Hochschornerovci, obe lode z bratislavského ŠKP potvrdili svoju výkonnosť a aj s výsledkami z minulého roku dokazujú, že patria na vrchol.

V mužskej C1 prvýkrát v kariére na najvyšší stupienok vystúpil Matej Beňuš (ŠKP BA), hneď za ním skončil Alexander Slafkovský. Michal Martikán (obaja Dukla LM) obsadil konečné 18. miesto, avšak neodjazdil celú sériu pretekov svetového pohára a dal prednosť kvalitnej domácej príprave na blížiace sa Majstrovstvá Európy v Bratislave (13.-15. august).

Slovenskú hegemóniu v kanoistických disciplínach podčiarkla tretím miestom v C1 ženy Jana Dukátová (UK BA).

Tej sa podaril nevídaný kúsok, keď ako prvý slalomár na svete, získala ocenenie v dvoch rôznych kategóriách a to ešte vo veľkom štýle, keď v K1 ženy zdolala všetky pretekárky a triumfovala druhý rok za sebou. Bronzový stupienok obsadila Elena Kaliská (Dukla LM) a zavŕšila tak účinkovanie Slovákov na stupni víťazov.

Reprezentačné družstvo v tejto sezóne čakajú ešte dve významné podujatia – Majstrovstvá Európy v Bratislave (13.-15. august) a Majstrovstvá sveta v slovinskom Tacene (9.-12. september)

5 Jul 2010Správy