Predstavujeme elitný tím na majstrovstvá Európy – C1 muži

Ikony, esá, superhviezdy. Taký je elitný tím slovenských kanoistov. Aj keď na štartovej listine ME 2018 bude malá obmena (Mateja Beňuša nahradil niekoľkonásobný majster sveta v mládežníckej kategórii Marko Mirgorodský), stále majú vysoké ambície. Každý z nich má na svojom konte množstvo úspechov a individuálnych medailí. Okrem toho svojimi víťazstvami v tímových súťažiach na ME a MS slovenský tím 3 x C1M nastavil v historických tabuľkách latku tak vysoko, že len ťažko ju niektorá krajina bude v budúcnosti prekonávať.

V kategórii C1M je postupový kľúč nasledovný: Do semifinále postúpi z 1. kvalifikačnej jazdy 15 lodí. Ďalších 5 lodí postúpi z 2. kvalifikačnej jazdy. Celkovo vyštartuje v semifinále 20 lodí. Do finále postupuje 10 najrýchlejších.

Kvalifikácia C1M je na programe v piatok poobede. Semifinálové a finálové jazdy až v nedeľu. Nedeľné finále môžete od 13:00 hod sledovať aj naživo na STV 2. V posledný deň šampionátu sa teda dozvieme či sa Alexandrovi Slafkovskému podarí dovŕšiť hetrik trojnásobného Majstra Európy. Či Michal Martikán rozšíri svoju už aj tak bohatú medailovú zbierku alebo akým spôsobom sa zaradí do seniorskej výsledkovej listiny náš superrýchly mládežník Marko Mirgorodský.

Website pre ďalšie informácie:
http://www.slalomtroja.cz/cz/

(oro)

30 May 2018Správy