Majstrami Slovenska Škantárovci, Grigar, Slafkovský, Haššová a Škáchová

MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA V SLALOME A ŠPRINTE * 7. – 8. OKTÓBRA 2017 * BRATISLAVA – ČUNOVO

Víkendové preteky v bratislavskom Čunove odhalili vodnoslalomárskych majstrov Slovenska pre rok 2017, ktorými sa stali bratranci Ladislav a Peter Škantárovci  v C2M, Jakub Grigar v K1M, Alexander Slafkovský v C1M, Michaela Haššová v K1Ž a Monika Škáchová v C1Ž.

Čerství vicemajstri sveta Ladislava a Peter Škantárovci sa tešili z titulu, ktorý bol zvlásť pre deblovky, vybojovaný na veľmi náročnej trati. “Naozaj bolo málo vody, často sme zachytávali pádlom o dno. Každá medaila má svoju cenu, zlatá o to viac. Prvý raz od žiackych čias sme sa rozhodli štartovať aj každý v singli. Bolo to veľmi zaujímavé, akoby mi chýbala polovička lode. Zábery na ,cez ruku’ mi robili celkom problém. Na štarte som pociťoval veľkú nervozitu, musel som si trať v hlave dokonale premyslieť, aby som si neurobil hanbu,” usmial sa Ladislav “Aťo” Škantár.

FOTO PAVOL UHRIN

Suverenitu v singli potvrdil strieborný medailista zo svetového šampionátu v Pau Alexander Slafkovský. “Boli to náročné preteky, ráno som sa zobudil seknutý v krku, ale nechcel som to odpískať, keďže išlo o majstrovstvá Slovenska. V Čunove som sa cítil ako na Svetovom pohári, veď vo finále boli Maťo Beňuš, Michal Martikán, Takuya Haneda, všetko potenciálni medailisti SP. Siedmy titul je fajn, rovnaký počet máme na MS v hliadkach, pekná symbolika,” uviedol úradujúcu majster Európy Slafkovský.

FOTO DUŠAN KOUTNÝ

Premiérový triumf si výpadlovala Monika Škáchová. “Veľmi sa z neho teším, aj jazda mi vyšla, až na ťuky. Ale vo vetre sa proti nim ťažsie bojuje. Bolo by super, keby sa mi to podarilo aj budúci rok,” povedala Škáchová.

FOTO DUŠAN KOUTNÝ

S úsmevom, ako inak, zakončil sezónu majstrovským titulom kajakár Jakub Grigar. “Aspoň bodka vyšla podľa predstáv. V prvej časti mi vychádzala sezóna na finále, ale v nich ma chyby pripravili o výraznejší výsledok. Som síce majster sveta do 23 rokov, ale seniorský úspech mi tentoraz chýbal. Preto je fajn, že záver je pozitívny, ako odrazový mostík do ďalšej sezóny. V tejto súvislosti ma veľmi potešil aktuálny nový rebríček ICF, v ktorom som na štvrtej priečke. Prekvapilo ma to, keďže mi chýbalo výrazné umiestnenie, ale aj účasť vo finále, najmä u kajakárov, má svoju cenu. A je super, že nebudem štartovať ako outsider. Je to výborné znamenie, že máme na čom stavať, len musíme doladiť detaily,” usmial sa Grigar, ktorému sa nakopil posezónny program tak, že skonštatoval, že oddychovať bude na dôchodku.

FOTO PAVOL UHRIN

Prvú seniorskú medailu a hneď zlatú si na Dunaji vypádlovala Michaela Haššová. “Som veľmi rada. Sezóna mi vôbec nevyšla, kvárili ma zdravotné problémy a preto verím, že práve tento výsledok ma nakopne do ďalšej prípravy,” uzavrela Haššová.

FOTO PAVOL UHRIN

VÝSLEDKY Z ČUNOVA – SOBOTA
K1M: 1. Jakub Grigar 110,05 (2), 2. Jakub Stanovský 114,60 (0), 3. Richard Macúš 117,53 (0)
C1M: 1. Alexander Slafkovský 112,57 (0), 2. Matej Beňuš 112,88 (0), 3. Michal Martikán 114,67 (0)
C2M: 1. Peter Škantár, Ladislav Škantár 125,74 (0), 2. Tomáš Kučera, Ján Bátik 131,45 (0), 3. Matúš Gewissler, Juraj Skákala 148,45 (8)
K1Ž: 1. Michaela Haššová 125,35 (2), 2. Simona Maceková 130,23 (4), 3. Kristína Ďurecová 137,67 (4)
C1Ž: 1. Monika Škáchová 141,78 (8), 2. Simona Glejteková 152,93 (8), 3. Simona Maceková 154,11 (4)

VÝSLEDKY MSR PODĽA VEKOVÝCH KATEGÓRIÍ
C1M
C1Ž
K1M
K1Ž

CELKOVÉ VÝSLEDKY

Individuálne kategórie
Hliadky

(luc)

7 Oct 2017Správy