Cez víkend spoznáme majstrov Slovenska

Víkendovými majstrovstvami Slovenska uzavrú vodní slalomári nadmieru dlhú, no mimoriadne úspešnú sezónu. Bratislavské Čunovo pohostí slovenský šampionát seniorov a dorastu v slalome a uzavrie poradie aj v šprinte.

Až do poslednej chvíle visel nad dejiskom šampionátu otáznik. Pre opravu asfaltovej pečate prívodného kanála Dunaja bola od začiatku septembra znížená hladina v kanáli, ktorá oscilovala na hranici (ne)možnosti usporiadania pretekov. Vedenie sekcie divokých vôd Slovenskej kanoistiky preto intenzívne hľadalo riešenia v rokovaniach s kompetentnými orgánmi a zároveň pripravovalo pohotovostný plán B – presun pretekov do Liptovského Mikuláša.

“Na základe rokovaní s Vodohospodárskym podnikom a obhliadke slalomových tratí sme sa s prihliadnutím na aktuálne podobný kubický prietok areálov v Liptovskom Mikuláši a Bratislave, ako aj vzhľadom na podstatne lepšiu predpoveď počasia cez víkend rozhodli, že sa pokúsime zorganizovať majstrovstvá Slovenska na zodpovedajúcej úrovni v Bratislave,” informoval predseda sekcie divokých vôd Slovenskej kanoistiky Richard Galovič.

FACEBOOK PODUJATIA 

LIVE VÝSLEDKY

PROGRAM MSR (pred poradou vedúcich)
SOBOTA 7. OKTÓBRA: 1. jazda MSR v slalome C1M, K1M, C2M, C1Ž, K1Ž, C2mix (9.30), B-finále (12.30), A-finále (14.00)
NEDEĽA 8. OKTÓBRA: 2 jazdy MSR a 5. kolo SLP v šprinte C2, K1Ž, K1M, C1 (9.30), 1 jazda hliadky šprint a slalom (11.30)

(luc)

5 Oct 2017Správy