Slovensko-japonské predolympijské stretnutie

“Sme veľmi radi, že sme mohli privítať zástupcov partnerského mesta olympijských hier Tokio 2020 priamo na našej ,vode’. Teší nás, že organizátorská krajina najbližšej olympiády sa zaujíma o slovenských športovcov,” vyznal sa prezident Slovenskej kanoistiky Ivan Cibák. Spolu s generálnym manažérom Borisom Bergendim previedli početnú japonskú výpravu po čunovskom Areáli vodných športov.

“Ukázali sme im areál, vysvetlili nuansy nášho športu, či už na divokej alebo hladkej vode a s hrdosťou sme sa pochválili úspechmi slovenských pretekárov. Zástupcovia mesta Gifu nám zasa odprezentovali vodácke stredisko, ktoré by mohol byť jedným z hlavných stanovíšť predolympijských tréningových kempov,” ozrejmil Bergendi.

Pochopiteľne, významná časť rozhovoru sa niesla v duchu blížiacich sa domácich majstrovstiev sveta juniorov a pretekárov do 23 rokov, ktoré sa o desať dní rozbehnú v areáli Divoká voda pod mottom: “Cesta do Tokia sa začína v Čunove”.

Zástupcovia Gifu si s radosťou vypočuli aj príbeh bronzového kanoistu OH Rio de Janeiro 2016 Takuyu Hanedu, ktorý vypádloval pre Japonsko pod vedením slovenského trénera Milana Kubáňa bronzovú medailu.

(luc)

7 Jul 2017Správy