V sobotu do finále kajakári Grigar s Málekom a bratranci Škantárovci v C2

MAJSTROVSTVÁ EURÓPY 2017 * 1. 6. – 4. 6. 2017 * TACEN (SLOVINSKO)


Polovičným úspechom sa skončili semifinálové jazdy v rámci sobotňajšieho programu na majstrovstvách Európy v kanoistike na divokej vode v slovinskom Tacene. Postup do finálových jázd, ktoré nasledujú na Sáve dnes popoludní, si vybojovala polovica z poltucta slovenských lodí.

Z trojice kajakárov zostal „Čierny Peter“ v rukách Martina Halčina, ktorý skončil v semifinále na 26. mieste z tridsiatich štartujúcich. „Bola to pomalá jazda, aj keď po príchode do cieľa som bol prekvapený z výsledného času. Myslel som si, že som šiel rýchlejšie, keďže som neurobil vážnejšiu chybu. Asi mi to dostatočne nekĺzalo,“ vravel v cieli Halčin.

FOTO DUŠAN KOUTNÝ

Bezpečne si postup medzi pätnástku najlepších vypádloval piaty z vlaňajších OH v Riu de Janeiro Jakub Grigar. “Pocitovo to nebola úplne najlepšia jazda môjho života, najmä v spodnej časti som spravil pár chýb, ktoré vyplývali z toho, že som mal celkom dosť. Kanál je totiž dosť náročný a voda sa mení. V spodnej časti som to cítil. Oproti štvrtku a piatku je trať oveľa jednoduchšia, je to dosť rovné, časy budú lepšie a rozdiely ešte menšie.”

FOTO DUŠAN KOUTNÝ

Posledná miestenka medzi najlepšími sa napokon ušla Andrejovi Málekovi. Tomu pomohol do finále nezvládnutou jazdou druhý najlepší muž zo štvrtkovej kvalifikácie Alexander Grimm z Nemecka.

FOTO DUŠAN KOUTNÝ

Pre obe slovenské kanoistky bolo sobotňajšie semifinále strop. Monika Škáchová síce ako jedna z troch pretekárok z 20-členného štartového poľa neurobila ani jeden dotyk s bránkou, v cieli však bola o viac ako 26 sekúnd pomalšia ako líderka poradia Tereza Fišerová z Česka. „Minula som jednu bránku, tam som stratila veľmi veľa času. Škoda, pretože od začiatku sa mi išlo dobre,“ vravela Škáchová.

FOTO DUŠAN KOUTNÝ

Soňa Stanovská bola rýchlejšia ako jej reprezentačná kolegyňa, osem trestných sekúnd ju však odsúdilo na nepostupovú pätnástu priečku. Do finále by sa pozrela len bez „ťuku“. „S jedným tréningom v Tacene som dúfala aspoň v dobrú jazdu, no bola zlá. Napriek tomu je to cenná skúsenosť,“ skonštatoval Stanovská.

FOTO DUŠAN KOUTNÝ

Výbornú formu potvrdili v kategórii C2 bratranci Ladislav a Peter Škantárovci. Úradujúci olympijskí víťazi z Ria 2016 sa napriek štyrom trestným sekundám bezpečne zmestili do desiatky postupujúcich do finále. Škantárovci obsadili v semifinále 6. miesto s odstupom 2,16 sekundy na víťaznú nemeckú posádku Behling – Becker.

FOTO DUŠAN KOUTNÝ

Z VÝSLEDKOV
SOBOTA – SEMIFINÁLE:

K1 muži: 1. Felix Oschmautz (Rakúsko) 84,54 (0), … 7. Jakub GRIGAR 86,63 (0), 15. Andrej MÁLEK 87,91 (0) – obaja postúpili do finále, … 26. Martin HALČIN (všetci SR) 91,56 (0) – nepostúpil zo semifinále
C1 ženy: 1. Tereza Fišerová (Česko) 112,50 (2), … 15. Soňa STANOVSKÁ 132,15 (8), 17. Monika ŠKÁCHOVÁ (obe SR) 138,52 (0) – obe nepostúpili zo semifinále
C2 muži: 1. Behling – Becker (Nemecko) 101,94 (0), … 6. Ladislav a Peter ŠKANTÁROVCI (SR) 104,10 (4) – postúpili do finále

WEB PODUJATIA

LIVE VÝSLEDKY

LIVE STREAMING

(man)

3 Jun 2017Správy