Kanoistika opäť bližšie k fanúšikom

Európska vysielacia únia (EBU) a vedenie Medzinárodnej kanoistickej federácie (ICF) sa dohodli na podpise trojročnej zmluvy na vysielacie práva pre majstrovstvá sveta v rokoch 2017 až 2019. Dohoda garantuje ICF voľne dostupné šírenie signálu z predmetných podujatí na televíznej, rozhlasovej i digitálnej platforme.

Skvelý fanklub Slovakia Canoe Slalom Team. FOTO NINA JELENC

Kontrakt zahŕňa nasledujúce tri svetové šampionáty v rýchlostnej kanoistike (23. – 27. 8. 2017 v českých Račiciach, 21. – 25. 8. 2018 v portugalskom Montemor-o-Velho a v roku 2019 v maďarskom Szegede) a tri majstrovstvá sveta v kanoistike na divokej vode (29. 9. – 1. 10. 2017 vo francúzskom Pau, 12. – 16. 9. 2018 v brazílskom Riu de Janeiro a v roku 2019 v španielskom Seu d´Urgell).

„ICF je hrdá a poctená, že môže pokračovať v spolupráci s EBU. Pri napĺňaní rozvoja nášho športu je to pre nás nesmierne dôležitý a cenný partner. Veríme, že aj naďalej bude prispievať k šíreniu dobrého mena kanoistiky a jej propagácii smerom k širokým fanúšikovským masám,“ povedal prezident ICF Jose Perureňa. „Sme šťastní, že ďalšia medzinárodná športová organizácia vložila opäť svoju dôveru do rúk EBU,“ doplnil šéf EBU pre vysielacie práva letných športov Julien Ternisien.

Na svetových šampionátoch v rýchlostnej kanoistike i kanoistike na divokej vode sa zúčastňujú športovci z takmer 100 krajín sveta vrátane Slovenska, ktoré patrí pravidelne medzi najúspešnejšie krajiny. Vedenie ICF sa stále snaží priblížiť tento šport čoraz väčšiemu počtu fanúšikov, aj preto tento rok zaradila do programu MS v Pau novinku – extrémny paralelný slalom, keď sa dvaja pretekári spustia kanálom súčasne. V porovnaní s jazdami jednotlivcov výlučne na čas by malo ísť o atraktívnejšiu disciplínu.

(man)

17 May 2017Správy