Medzi ocenenými športovcami NŠC aj Haššová, Mirgorodský, Grigar a Dukátová

Národné športové centrum (NŠC) ocenilo pri príležitosti bilancovania roka 2015 úspešných reprezentantov SR a ich trénerov. Rezortné stredisko Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR dekorovalo športovcov, ktorí počas uplynulého roka dosiahli kvalitné umiestnenia na medzinárodných i domácich podujatiach.

“Tento rok je jeden z najúspešnejších v histórii NŠC. Máme 21 medailí z najvýznamnejších podujatí a všetky od športovcov do 23 rokov, čo nám dáva prísľub a perspektívu do budúcnosti,” povedal v súvislosti s piatkovou slávnosťou v športovej hale Mladosť v Bratislave riaditeľ NŠC Boris Čavajda.

Hassova

Šér NŠC následne dodal: “Je to zároveň potvrdenie, že sme sa vydali správnou cestou reformy. V roku 2013 sme začali realizovať reformy v prospech športu a zamerali sme sa na výraznejšiu podporu mládežníckych reprezentantov, identifikáciu talentov, ale aj projekty v oblasti telesnej výchovy. Dnes, po necelých troch rokoch, sme začali dosahovať výsledky práve s novými tvárami športovcov. Výrazné úspechy zaznamenali Klaudia Medlová, Zuzana Stromková, Viliam Tankó, Jakub Grigar, Michaela Haššová, Marko Mirgorodský či hokejová dvadsiatka.”

Mirgorodsky

Medzi ocenenými nechýbali úspešní atléti – bežkyne Lucia Hrivnák Klocová a Iveta Putalová, reprezentant v skoku do výšky Matúš Bubeník, ako aj plážové volejbalistky Dominika Nestarcová s Natáliou Dubovcovou.

Grigar

Ocenenia sa dočkali aj triatlonista Richard Varga, plavec Richard Nagy, bežkyňa na lyžiach Alena Procházková, reprezentantka v akrobatickom lyžovaní Zuzana Stromková, či vodná slalomárka Jana Dukátová s trénerom Róbertom Orokockým. Keďže Dukátová s Grigarom sa aktuálne nachádzajú v dejisku budúcoročných olympijských hier v Riu de Janerio, s prítomnými sa spojili videopozdravom.

Dukatova

zdroj: SITA

5 Dec 2015Správy