Hlasujte za Maťa Beňuša v ankete o najobľúbenejšieho Športovca roka 2015

Finálová desiatka, z ktorej vzíde Športovec roka 2015 je už známa!

Víťazom bude jeden zo športovcov (v abecednom poradí) – Matej Beňuš (vodný slalom), Marek Hamšík (futbal), Marián Hossa (ľadový hokej), Zuzana Rehák Štefečeková (športová streľba), Peter Sagan (cestná cyklistika), Anna Karolína Schmiedlová (tenis), Štefan Svitko (motorizmus), Matej Tóth (atletika), Erik Varga (športová streľba) a Veronika Velez-Zuzulová (zjazdové lyžovanie).

Matej Beňuš FOTO JM

Matej Beňuš FOTO JM

Najúspešnejším kolektívom SR za tento kalendárny rok bude jeden z trojice – futbalisti Slovenska, hokejisti SR do 20 rokov a štvorkajak rýchlostných kanoistov na 1000 metrov. Tesne pod stupienkom sa umiestnila hliadka kanoistov – Martikán, Beňuš, Slafkovský – keď dosiahla na štvrtú priečku.

FOTO SZKDV

FOTO SZKDV

Výsledky tradičnej ankety Klubu športových redaktorov SSN vyhlásia v utorok 22. decembra od 20.20 h v novej budove Slovenského národného divadla pred kamerami RTVS, ktorá pripraví z akcie priamy prenos. Hoci laureáti v najlepšej desiatke sú známi, kompletné výsledky sa verejnosť dozvie až na spomenutom galavečere. Vlani sa z prvenstva tešila v kategórii jednotlivcov biatlonistka Anastasia Kuzminová a medzi kolektívmi futbalisti Slovenska.

Hlas svojmu favoritovi v diváckom hlasovaní môže dať každý. Staší kliknúť na web slávnostného galavečera Športovec roka 2015 a následne na meno svojho najobľúbenejšieho športovca. Hlasy pre športovca sa spočítajú spolu s sms hlasovaním, ktoré spustia čoskoro a ktoré sa uzavrie počas galavečera 22. decembra 2015!

Kráľa slovenského športu oficiálne vyhlásia po 23. raz. Doteraz anketu vyhralo dvanásť osobností. Šesťkrát sa tešila Martina Moravcová, štyrikrát Michal Martikán, dvakrát Peter a Pavol Hochschornerovci a Anastasia Kuzminová, raz Milan Dvorščík, Jozef Gönci, Peter Bondra, Elena Kaliská, Dominik Hrbatý, Radoslav Židek, Zuzana Štefečeková a Peter Sagan. Medzi kolektívmi šesťkrát v rôznom zložení triumfoval štvorkajak rýchlostných kanoistov, päťkrát hokejisti Slovenska, tri razy futbalisti Slovenska, dvakrát basketbalistky Slovenska a basketbalistky Ružomberka, raz štafeta biatlonistiek, tenisti Slovenska, volejbalisti Slovenska a basketbalistky Good Angels Košice.

zdroj: sita + luc

8 Dec 2015Správy