Slovenský All Black Team

Francúzsky denník La Répiblique prirovnal reprezentáciu Slovenského zväzu kanoistiky na divokej vode ku svetoznámemu novozélandskému rugbytovému tímu All Black. Zatiaľ, čo hráčov kiwi preslávil pokrik a choreografia na zastrašenie súpera, slovenské farby budia na divokej vode rešpekt pre svoje dlhoročné stabilné elitné výsledky, čo potrvdili aj cez víkend.

LONDON, ENGLAND - DECEMBER 01:  Piri Weepu of New Zealand All Blacks leads the Haka during the QBE International match between England and New Zealand at Twickenham Stadium on December 1, 2012 in London, England.  (Photo by Julian Finney/Getty Images)

LONDON, ENGLAND – DECEMBER 01: Piri Weepu of New Zealand All Blacks leads the Haka during the QBE International match between England and New Zealand at Twickenham Stadium on December 1, 2012 in London, England. (Photo by Julian Finney/Getty Images)

Originálny článok 

Slovenskí vodní slalomári si v brazílskom Foz do Iguacu na MSJ + U23 vybojovali tri tituly juniorských majstrov sveta – Jakub Grigar v K1M, Marko Mirgorodský v C1M a Michaela Haššová v K1Ž. O brilantný úspech v kategórii do 23 rokov sa postarali striebrom deblisti Matúš Gewissler – Juraj Skákala a bronzom Andrej Málek v K1M.

Zahanbiť sa nedali ani seniorskí reprezentanti. Na ICF rankingových pretekoch vo francúzskom Pau triumfovali kanoista Matej Beňuš a kajakárka Jana Dukátová, deblovka bratrancov Ladislava a Petra Škantárovcov získala striebro, rovnako ako kanoista Alexander Slafkovský a len tesne pod pódiom skončil Michal Martikán.

zdroj: SZKDV

27 Apr 2015Správy