Železný muž Beňuš, Dukátová obkráčala Ufo

Náš reprezentant Matej Beňuš si spestril sústredenie v Spojených arabských emirátoch netradičnou zábavkou. Zvíťazil medzi železnými mužmi. Do kontry mu zahrala doma kajakárka Jana Dukátová, ktorá zasa obkráčala bratislavské Ufo.

Ani ho nemuseli dlho prehovárať a prihlásil sa na Wadi Adventure Race 6. Cieľ netradičných a zároveň náročných pretekov je prejsť trať plnú prekážok v čo najkratšom čase.

Benus_2

FOTO ANC

“Celkovo na más čakalo 20 rôznorodých prekážok, naozaj netradičné diciplíny,” povedal Beňuš. Medzi ne patrilo okrem klasického plávania aj brodenie sa, nosenie 30-kilových vriec piesku, podliezanie ostnatého drôtu, prekonávanie prekážok v podobe pneumatík naložených pieskom či beh so záťažou – tehlami v ruke.

Benus_1

FOTO ANC

Aby sa nepovedalo, že len chlapi majú radi adrenalín, do kategórie bláznivé nápady sa zaradila aj Jana Dukátová.

Slovenská kajakárka sa poprechádzala po 50-centimetrovej okennej rímse okolo bratislavskej reštaurácie Ufo vo výške 90 metrov nad zemou. Adrenalínovú zábavku si vyskúšala v rámci projektu Red Bull Can You Make it?. „Bol to úžasný zážitok. Ufo je podľa mňa jedno z najkrajších miest v Bratislave. Ak príde niekto navštíviť naše hlavné mesto, určite ho pošlem sem. Kráčať po 50 cm širokej rímse bol určite poriadny adrenalín, ale bola som istená tromi lanami, ešte väčší adrenalín by to však bol, keby som to mala prejsť neistená. Takýto zážitok vo výške som už absolvovala – tandemový zoskok padákom, tam som mala tiež oblečené popruhy ako pri obchádzaní Ufo,“ povedala Dukátová pre čas.sk.

FOTO FACEBOOK.COM/JANADUKATOVA

FOTO FACEBOOK.COM/JANADUKATOVA

zdroj: čas.sk, SZKDV

11 Apr 2014Správy