Na pretekoch v Dolnom Kubíne oslávime 1. Medzinárodný deň športu

V auguste uplynulého roka prijalo valné zhromaždenie Organizácie spojených národov (OSN) rezolúciu, podľa ktorej bude 6. apríl Medzinárodný deň športu. SZKDV sa do iniciatívy zapojí víkendovými pretekmi Slovenského pohára v Dolnom Kubíne.

1 denSPORTU

“Vítame aktivitu OSN a MOV, vďaka ktorej môžeme premiérovo oslavovať Medzinárodný deň športu pre rozvoj a mier. Uvedomujeme si, že neustálou podporou rozvoja športu, ako aj šírením a popularizovaním základných princípov a hodnôt olympizmu budujeme v našej spoločnosti návyky a motiváciu, aby sa čo najviac ľudí vydalo neľahkou, ale krásnou cestou športu, ktorá všetkých spája. Aj preto je motto Slovenského olympijského výboru ´Sme jeden tím´,“ uviedol prezident SOV František Chmelár pre portál olympics.sk.

Slovenský zväz kanoistiky na divokej vode bude počas 1. medzinárodného dňa športu žiť 2. kolom Slovenského pohára v slalome. “Sme hrdí, že budeme tvoriť súčasť osláv prvého dňa oslavy športu vo všetkých kútoch sveta,” povedal prezident SZKDV Ivan Cibák.

Cieľ a zámer Medzinárodného dňa športu pre rozvoj a mier je propagovať šport a fyzickú aktivitu ako univerzálny jazyk a inovatívny nástroj vzdelávania, zdravotnej a sociálnej inklúzie, trvalej udržateľnosti, rozvoja mládeže a budovania mieru.

plagat

 

 

 

2 Apr 2014Správy