Majster Japonska Martikán opäť v Al Aine

Michal Martikán, dvojnásobný olympijský víťaz a päťnásobný medailista spod piatich kruhov v kanoistike na divokej vode, sa stal majstrom Japonska v C1 mužov a v týchto dňoch už opäť trénuje v Spojených arabských emirátoch.

Na šampionáte krajiny vychádzajúceho slnka v Tojame štartoval v rámci propagácie vodného slalomu.

MM_2

“Odskočil som si sem z našej dlhodobej zimnej tréningovej bázy v Spojených arabských emirátoch na pozvanie Japonskej kanoistickej federácie a domáceho olympijského výboru ako ambasádor nášho športu pre jeho popularizáciu v súvislosti s organizáciou OH 2020 v Tokiu,” vystvetlil Martikán.

MM_4

“Súčasťou mojej krátkej návštevy bol aj plánovaný štart na domácom šampionáte, na ktorom som tesne zvíťazil, čo je vždy dobrý štart do novej sezóny. Hneď po pretekoch sa vraciam do Al Ainu a koncom týždňa už aj späť na Slovensko,” dodal rodák z Liptovského Mikuláša.

MM_3

“Návšteva bola perfektne načasovaná. Užili sme si krásne rozkvitnuté Sakury, prvýkrát v som bol v Tokyo Bay, nádhernom mieste pripravenom pre výstavbu nového kanoistického areálu pre OH Tokio 2020. Ďakujem za pozvanie Japonskej kanoistickej federácie a Japonskému olympijského výboru,” dodal Martikán, ktorý už opäť naplno zarezáva v príprave v Spojených arabských emirátoch.

MM

V rámci tréningu si vyskúšal aj jazdu v 300-centimetrovej “lodičke”.

MM_lod

Lucia Ježíková, SZKDV

11 Apr 2014Správy