Slováci v Al Aine

Slovenskí reprezentanti v kanoistike na divokej vode sa pripravujú v Spojených arabských emirátoch.

“Po mimoriadne úspešnom roku 2013, keď sa slovenským reprezentantom v kanoistike na divokej vode podarilo získať na juniorských majstrovstvách sveta a európskom šampionáte dovedna 12 medailí, sme sa rozhodli investovať do tejto mimoriadne silnej generácie našich mládežníckych reprezentantov naďalej viac ako 70% rozpočtu Slovenského zväzu kanoistiky na divokej vode,” povedal generálny manažér SZKDV Richard Galovič.

Al Ain_1

Aktuálny koncept centralizovanej športovej prípravy absolvujú Slováci v Spojených arabských emirátoch. “Konkrétne v našom už takmer domovskom stredisku Wadi Adventure v meste Al Ain, kde majú naši športovci v ideálnej klíme okolo 30 stupňov Celzia vytvorené optimálne tréningové podmienky. Pripravujú sa na 600 metrovom, najdlhšom slalomovom kanáli na svete, na dizajne ktorého sa podieľal Michal Martikán. Ubytovanie majú priamo pri slalomovej trati v dlhodobo prenajatých chatkách, stravovanie podľa rozpisu nášho dietológa, ktoré na mieru pripravuje miestny šéfkuchár priamo v reštaurácii pri trati,” pokračoval Galovič

Al Ain_Martikan

Michal Martikán. FOTO MICHAL JÁNĚ

Prvý 30 dňový tréningový kemp za účasti našich najúspešnejších športovcov, bratov Hochschornerovcov, Eleny Kaliskej, Michala Martikána, Jany Dukatovej a kompletného juniorského reprezentačného družstva je plne zabezpečený oficiálnymi zväzovými fyzioterapeutami a našimi najkvalitnejšími trénermi. “Veríme, že sústredenie bude pre našich športovcov dobrý štart do novej sezóny.”

Al Ain_Halcin

Martin Halčin. FOTO MICHAL JÁNĚ

“V marci nadväzujeme na tento kemp druhým tréningovým pobytom na rovnakom mieste, ktorého záver bude tvoriť špeciálny aklimatizačný mikrocyklus. Ním preladíme denný tréningový režim našich mládežníkov do ďalšieho časového posunu, nakoľko priamo z Dubaja odlieta naša mládežnícka reprezentácia do Austrálie, kde budú na konci apríla juniorské majstrovstva sveta na olympijskom kanáli v Penrithe,” uzavrel generálny manažér SZKDV Richard Galovič.

Videozostrih pohľadom Alexandra Slafkovského si môžete pozrieť tu: https://www.facebook.com/photo.php?v=269556396536736

26 Feb 2014Správy